dijous, 23 de juny del 2016

Relat de bombeta

Entre crits i silencis, sense companyia però amb molta solitud al seu costat; el seu braç esquerre es posa rígid com el ferro rovellat que treballa des de fa una setmana. Respira profundament, no és la primera vegada que li passa. La cella del mateix costat del cos adquireix una forma punxeguda, sembla una ve baixa invertida. S’asseu a terra com els indis i col·loca les cames creuades. Allarga la mà fins a l’aparell de música i, amb el dit, demana que comenci la cançó. Analgèsics per a mi.
Fa tant de temps que ella ja no hi és, fa tanta estona que ell la recorda, que aviat les idees s’esborren del cap i torna una vegada més a caure en el forat negre de l’absurd viatge al passat.
El verb, la paraula, la imatge... tot junt per fer aquell bell moviment creatiu que el portarà a sentir-se artista. Quina por, quina angoixa. Totes aquelles visions que ha anat tenint, serè i embriac, ara ja no hi són; les ha perdut. S’han esborrat de la seva ment. Són idees negres, buides, xafades; que han caigut com la bombeta cau des de la làmpada del menjador, a poc a poc, com si volés, com si es desfés. Però enlloc d’esclafar-se, d’explotar, de fer-se miques; s’ajau sobre el terra del taller, desinflant-se i mostrant-se com aquell fruit que queia  de la figuera, tants anys enrere, quan ell i ella, junts, passaven tantes hores a l’ombra de l’estiu, que s’oblidaven de les figues i només creaven els colors de la pell sobre la pell.