diumenge, 11 de gener del 2015

Relat d'armadures

Al Carrer Pennsilvània número 6 hi vivia una dona que s'havia comprat una armadura al número 5000 del mateix carrer. Per poder-la dur d'un costat a l'altre va haver de demanar ajuda als dependents més forts. No era feina fàcil moure tant de ferro junt. Els hi va caldre mobilitzar-se amb un parell de carretons d'obra i, tot i fer-ho amb molta destresa, les dificultats van ser tals que, en arribar a casa, van demanar-li a ella que es posés el casc per alleugerar una mica així la carrega.
Ella no ho va dubtar i, abans de pujar a l'ascensor, es va posar el casc de metall que havia comprat feia uns minuts. Es va mirar al mirall amb un sentiment alegre. Ja tenia el que volia. Va fer entrar els dos homes fins a casa seva i els va invitar a fer unes birres en acabar de descarregar la compra. Els dos homes no van dubtar ni un segon i van quedar-se amb l'estranya compradora fins ben entrada la nit. En acomiadar-se els homes es van adonar que, segurament, aquell acte els comportaria grans problemes laborals. Van sentir un trist sentiment de culpa i van trucar al seu cap. No hi va haver resposta, ni aleshores ni mai més.
Per la seva banda, la dona del número 6 va posar-se aquell vestit de llautó per dormir. Va tancar els ulls i va entrar al món de Morfeu pensant que aquella nit ningú podria destorbar-la. S'ho va creure i, durant els dos primers estadis es va sentir segura i forta. Però a mitja nit, quan les armadures de ferro es desfan i els cascos deixen de protegir els colls, van aparèixer els seus temors.
Un somni ho és tot. No el necessites i ve.  Quan el vols, s'allunya. Per molt que lluitis, per molt que et cansis amunt i avall... no es pot controlar. Agafa el cavall i recorre tots aquests camps plens de blat. Prova d'exiliar-te i creu-te més dura que els demés. Intenta-ho tants cops com vulguis, vestida, nua; protegida o completament a pèl. Navegaràs per un descontrol que et farà sentir perduda, seràs un nàufrag sense rems.