dijous, 30 de juliol del 2015

Relat de presoners

Quan les èpoques no es comptaven per anys i ni tan sols les comarques eren regions. Allà on els herois tenien por de les dones i els homes cecaven la por, la van fer fora del castell perquè no sabia cuinar. En el seu exili es va emportar totes les seves pertinences. Des d’aleshores el castell és buit i desolat. Cap dels soldats no ha tornat mai a defensar la fortificació. És més, molts la van seguir, corrents pel bosc, portant-li les seves robes i teles de l’Orient.
Ningú no sap on és casa seva, però de nit és fàcil sentir-la udolar entre els llops. Quan hi ha lluna plena s’estira als peus d’algun arbre de gran tronc. Es puja les faldilles i, sense importar-li si hi ha soldats o animals al seu voltant, retorna al castell dins del seu imaginari. Els crits que surten de la seva gran boca fan esfereir el més valent. Els seus moviments sense compàs fan embogir els agosarats membres de la Cort.
En els seus humits somnis recorda com anava als calabossos i seduïa els presoners més rebels. No li importava veure’ls tocar-se davant seu. Ella els excitava i marxava. Tots l’odiaven, perquè la volien i no la podien. Fins que un dia, quan l’atzar va estar del costat d’un dels reclusos; ella va apropar-se a la cel·la del delinqüent i, després de pujar-li la temperatura, no va poder marxar. Ell la va prendre amb força, va estirar-li les claus que duia al cinturó i, en poc menys d’un minut, ja la tenia per a ell sol. Semblava que ella es resistia, però només era una imatge, perquè per fi havia aconseguit un heroi entre tants perdedors; algú que s’havia jugat la pell per poder-la agafar amb força, aixecar-li els braços, treure-li el vestit i deixar-li els llavis inflamats de tan mossegar-los. El càstig que rebia era el premi que buscava, dins de la foscor d’una cambra tètrica un home fort i valent la feia cridar com si fossin dos animals salvatges.