divendres, 15 de maig del 2015

Relat de serenor

No sempre, però a vegades, quan les cames estan estirades de punta a punta en horitzontal, mentre el cos s’erigeix recte perpendicular a elles, el món deixa de girar. Heu vist mai com funciona una brúixola? Els punts cardinals en pla, l’agulla movent-se per sobre. Roda d’un costat a l’altre el tronc corporal, allargant els braços per tocar els extrems inferiors. La suor caient lentament pel front. Els cabells lleugerament humits.  Els músculs entovats. La serenor de l’absència de soroll. La lluna impassible mirant la ciutat. La tranquil·litat en l’exercici.
L’olor corporal demanant a crits que ell s’apropi i s’estiri a sobre seu. Cos damunt del cos. Les cares de ben a prop. Les mans agafades.  Respiració profunda i pausada. Se sent el remor del tràfic de la ciutat. En breu la tempesta començarà. Potser no estan preparats, ni porten paraigües, ni han demanat raure sota l’aigua punyent. Però gaudeixen del moment d’incertesa, fins que es deixen anar les mans, tanquen els ulls, els tornen a obrir...
La samarreta blanca fuig del cos com ho fa la gasela davant del guepard. Conscient de que la seva cursa només porta a un lloc. La blanca pell radiant per tot l’espai contrasta amb el negre de la seva roba interior. Animals corrent, animals jugant, animals salvatges despullant-se i rebolcant-se pel terra. Les mans volen com les aus a la selva, de branca en branca, observant tot el que tenen davant, tocant allò que fa temps que es deleixen per acariciar.
Completament despullats, els besos són tant humits que el control de l’exercici principal ha esdevingut el caos. L’ordre i la serenitat han donat pas a les turbulències, els excessos. Com els sotracs de l’avió, els dos cossos es colpegen l’un contra l’altre. La columna balla de costat a costat. El cap reclinat. La llengua sobre el mentó. No existeix la calma. S’ha acabat el ioga.