diumenge, 11 d’octubre del 2015

Relat de taques

El sergent fa hores que ha deixat l'habitació. A dins, a fora; no hi ha ningú. Dibuixa doncs, l'artista, quatre parets blanques, brutes, amb ratllades d'haver mogut els mobles de l'interior. Quins mobles? Una taula de fusta, antiga, de color marró fosc, amb les cantonades raspades d'haver xocat massa contra les parets. També dues cadires que, llastimosament, no s'aguanten del tot. Les seves potes estan torçades, a causa d'haver sigut tractades com a projectils violents.
La història s'escriu en lletres, però també en taques. Com una que resta al terra, sense que ningú l'hagi netejat. És un bassal de sang assecat, de color vermell fosc, amb rodones blanques. No sabria dir de quin dia és, tampoc seria rellevant.
"Amor dolç, que mastegues aquell xiclet gastat. Estimada, que m'has deixat, torna aviat". Sona la cançó que s'acaba d'inventar, qui? No se sap. Però ell la canta. Qui? Tant fa. La taca de sang segueix allà, com si res passés al seu costat, aliena a tot un món que apareix i desapareix.
No importa si les flors comencen a créixer al poble, o si el blat ja està preparat per ser segat.  Els nens pel carrer, jugant i saltant, sense témer el pas dels cotxes inexistents... Queda tot lluny d'una forma irregular dibuixada, sense voler, en un terra imaginari massa real.  

Aviat serà primavera, primer vindrà l'hivern; passaran els dies i moltes vides ens deixaran, s'allunyaran del nostre costat, les enterraran a dalt del turó, allà on només s'hi entra amb una clau. Per molt que plogui, una gentada hi anirà, diuen que s'acomiadaran i que no hi volen faltar. Però ningú vol entrar a aquella habitació per netejar la taca de sang, que segueix impertèrrita lluint un color desgastat i trist per tota l'eternitat.