dimarts, 18 de juny del 2013

Relat de turons

Sense telèfon, la trapezista no pot mantenir l'equilibri. Sense tambors, el cantant no pot obrir les portes. Sense cartes, l'alcalde no pot tornar les claus. Algú ha robat els calaixos on amagava els papers del casori. No se sap qui ha sigut, però els nens ja no surten al carrer. Tenen por, ploren i criden. Les llàgrimes dels infants són el tremolor dels grans. Un home s'ho mira tot des de dalt del cim, com si sabés tot el que passa, com si aquell joc no li afectés.
La vida dalt del turó és tan inestable com les fulles perdudes en l'horitzó. Però se sent fort i capaç de tot. Aviat creu que és ell qui mou els fils i converteix aquella trista ciutat en una nova Sodoma.
-Moriu, a mans dels amants. Patiu, cegats per la ceguera dels que creuen veure-hi més que els altres- Exclama aixecant un parell de rocs pintats.
De petit va anar a l'escola del mossèn que ara pateix les crueltats més dures dels carrers grisos de la vall. Ara riu quan el veu amagar-se sota el llit, suplicant al seu Senyor que no li afecti a ell la destrucció.
L'ànima es mor a l'habitació de l'hotel on pengen les llums de neó. Ja res és com abans, ni luxúria ni dones, ni diners. Les habitacions són buides i la vida ha deixat d'acompanyar els minuts del rellotge.

Sense ningú a la ciutat, l'home del turó es mira aquelles runes i riu, ara només queda ell i l'eternitat.