dimecres, 29 de setembre del 2010

EmBloCA'T

EmBloCA'T


El bloc Kasundena.cat vol donar impuls a EmBloCA’T. Un mem per ajudar a la difusió dels blocs catalans.

Un mem és una unitat d’informació cultural que es transmet d’un individu a un altre o, en el nostre cas, d’un bloc a un altre. Un mem segueix un procés evolutiu: fecunditat (crear idees efectives), longevitat (persisteixen en el temps) i fidelitat en la replicació (caràcter conservador de la idea original).

Així, amb EmBloCA’T es vol que “us impregneu de blocs en català”, que en coneixeu de nous, que recomaneu els vostres preferits i entre tots promoure la creació i el manteniment de blocs en català i la seva difusió.

És molt fàcil. Si tens un bloc en català has de recomanar en un post titulat “EmBloCA’T!” a cinc blocs -jo en poso 4- més que escriguin en català. Explica perquè els recomanes i deixa’ls un missatge als seus blocs dient que els has recomanat. Així ells, si ho volen, podran seguir la cadena. Poden ser blocs que coneguis o que descobreixis “remenant” entre tots els que pots trobar al llistat de blocs dels Premis Blocs de Catalunya.

I ara, les meves quatre recomanacions, separades per temes:


-Gastronomia- Coses de Llàbiro: Receptes de tota mena, des de fàcils a difícils, però sempre amb un toc diferent, amb un enllaç a la vida quotidiana que les fa més properes. I és que un dels grans palers de la vida és el menjar!


-Cultura- A l'ombra del crim: Professora de l'UB, l'Anna Maria Villalonga és, a més a més, una excel·lent coneixedora de les noves xarxes socials. Un fet que l'ha dut a crear diferents blocs, entre els quals destaco aquest perquè aporta una crítica intel·ligent i constant a la literatura negra. Com diu ella, un bloc per a negrots!


-Política- En 2 minuts: L'Aitor Carr és sociòleg de carrera, però més enllà del títol, sempre he cregut que és un gran pensador. Veure la vida amb una mirada àmplia li dóna permís per analitzar conflictes nacionals i internacionals.


-Esport- Francesc Fos: Un home dedicat a l'esport, primer al futbol semiprofessional, ara a l'atletisme. En cada post un aprèn la dedicació i l'esforç d'algú que prova de superar-se dia a dia.


Espero que us agradin tant com a mi.

4 comentaris:

Anna Maria Villalonga ha dit...

Moltes gràcies, Yves. Em sento honorada. I tu també ets un negrot!!!!!
Petons.

Francesc ha dit...

Yves, em sento important,jaja. Semiprofessional dius?No em facis riure, però en tot cas, gràcies. Ja miraré d'escriure més sovint.
Una abraçada company!

Yves ha dit...

no he dit res que no sigui veritat...

rafalive ha dit...

Gràcies Yves per continuar la cadena!
Molt bones les recomanacions, sobretot m'ha agradat el bloc de receptes.

Salutacions.