dimarts, 7 de juny del 2011

De buit

Una bella història ens situa a un any desconegut i a un paratge inexistent. Els personatges que en ella hi apareixen no han esdevingut res mai, si més no fora de les fronteres de l'imaginari. A més, l'autor de tal narració nega qualsevol responsabilitat sobre el que a continuació pugui dir. 
Ubicats en una escena irreal, en la que participen cada un dels lectors que llegeixen aquest relat, ens trobem davant d'uns fets no comprovats. No més de mil caps presten atenció al que ocorre, però cap d'ells sap on transcorre. Alguns d'ells es miren els uns als altres, buscant respostes a unes preguntes que no es fan; alguns altres abaixen el cap, evitant mostrar una mirada que reflecteixi la ignorància amb la que viuen. Només un dels que allà es troben tanca els ulls i llegeix amb els oïdes. Podria ser el mateix ésser que relata aquesta aventura, o podria ser un altre. Però cap dels que l'envolten saben qui és ell i, per tant, l'ometen.
Quan la història s'acaba no hi ha ningú que aplaudeixi, ni tampoc s'escolta cap pregunta. El buit no es pot descriure des del moment en que s'ha acabat d'escriure.

6 comentaris:

Judith ha dit...

Al text d'avui si que hi han moltíssimes interpretacions! jijijiji, Visca la imaginació!

Gemma ha dit...

Buf... Un pel embolicat. Uns lectors, uns que escolte i es fan masses preguntes i un que sembla que és l'únic que es deixa dur per la màgia i en gaudeix. No diuen rés per que no han sommiat.

Coses de Llàbiro ha dit...

Portem dos dies que em perdo amb el que pot i no pot ser!

Anna Maria Villalonga ha dit...

La metaficció portada al límit. M'encanta!

beet ha dit...

Doncs la meva interpretació tira cap a alguna cosa semblant a "El show de Truman" i més globalment, a la vida en general!de fet tots estem en el mateix món, en el mateix escenari, però ves a saber com són les interpretacions de cadascú sobre el que ens envolta! potser ens pensem que totes són més o menys semblants, però segur que n'hi ha tantes com les que pot tenir aquest relat!

Yves ha dit...

@Jud: I als altres no? :-(

@Gemma: embolica la troca...

@Llàbiro: Tot pot ser.. només cal imaginar-s'ho. La gent es crea la seva realitat/veritat; per tant, tot pot ser.

@Anna: Gràcies!!!!!

@Beet: "vés a saber com són les interpretacions de cadascú sobre el que ens envolta!" i vés a saber com són les interpretacions de cadascú sobre si mateix!!!!