divendres, 11 de febrer del 2011

De bus

Quan encara no és de dia, la Marta es lleva; ha dormit al sofà. Porta un xandall blau i unes sabatilles marrons. Completament despentinada va al lavabo, es mira al mirall i sospira. Torna a sortir i es planta al mig del seu menjador; on el desordre regna com ho fan els reis en els contes infantils.
Obre l'armari del menjador i troba el seu vestit de bus; un vestit de neoprè amb alguns forats. Es despulla i es queda amb roba interior, per després posar-se'l com pot; li costa, li costa molt perquè la pell se li arrapa. Un cop ja sembla una foca, pren les ulleres i se les posa, fa el mateix amb els peus d'ànec i amb les bombones d'oxigen. Ja estan gastades, però pesen molt.  
Quan està vestida, puja a la taula, s'ajuda amb una cadira; li costa, li costa molt perquè el pes de les bombones la fa desequilibrar. Els peus d'ànec tampoc li faciliten el moviment; i amb prou feines aguanta l'equilibri quan està a dalt de tot. S'ajup i omple la seva copa baló. L'omple fins al límit i, sense més preàmbuls, es tira a dins. Es tira amb tanta poca delicadesa que el líquid brota per l'exterior de la copa, formant una cascada que llisca fins arribar al peu i, tot seguit, escampar-se per sobre de la taula.
Ella se sent còmode; neda i neda, juga posant-se del dret i del revés; ara fa bombolles d'aire, ara fa cabrioles com un nen petit. Neda fins que, quan està totalment èbria, s'adorm i es queda reposant al fons de la copa, per sempre més.

4 comentaris:

Anna Maria Villalonga ha dit...

Carai. Escapar, tal vegada. Molt bé, Yves.

Gemma ha dit...

Aix... estic una mica espessa. Però diria que avui ens parles de perdre el món de vista, no sentir, no pensar, enfonsar-se en un mateix, desapareixa.

Judith ha dit...

Un relat una mica dur, no? Els efectes del alchol poden deixar tantes petjades en un ser humà... que trist! Bon cap de setmana. Dilluns més

Yves ha dit...

@Anna: Escapar o amagar-se?

@Gemma: Completament, però potser ella ho fa de forma equivocada...

@Judith: Touché...