dilluns, 29 de novembre del 2010

De moments

El bus número cinquanta-set s'apropava pel carrer major, el Joan esperava pacient, amb tranquil·litat; no tenia pressa per anar al metge, però ho havia de fer. Un cop a la parada, s'obriren les portes i pujà; saludà al conductor i, en acabar de validar el tiquet, segué a l'únic seient lliure que hi havia. Estava en un espai de quatre, al costat d'una senyora gran i encarat a dues noies; d'uns trenta anys. Una era morena i l'altra, que tenia just davant, era rossa. En veure-la es va quedar encisat, per dins es deia que mai havia vist una noia tan guapa. Li agradaven els seus cabells llargs i fins; els seus ulls de forma de castanya i el seu nasset, que juntament amb els seus llavis petitonets, li atorgaven una cara ben juvenil. Era prima de constitució, amb l'esquena de poca amplada, i tenia unes llargues cames que provocaven una situació que, als pocs minuts d'estar en marxa, ja agradava al Joan; els genolls es tocaven en cada gir, primer demanant-se perdó, després tan sols mirant-se. Li deuria treure només un o dos anys, però s'havia enamorat. No la coneixia, però podia veure, a través de la seva mirada, que el seu cor era pur. A més, portava un llibre sobre les cames, d'un autor molt conegut per ell; un fet que encara el va fer embogir més. S'estava creant unes expectatives molt altes; pensava que una dona com aquella no la tornaria a trobar mai més. Endut per l'enamorament, li preguntava d'on era, què feia i on vivia. Xerraren durant mitja hora i, finalment, ella li va donar el telèfon. Ell li va agafar la mà, tremolant, i va baixar a la següent parada. 
A la consulta esperava pacient a la sala d'espera; no tenia pressa. Al costat hi havia una dona de la seva edat, morena, amb un somriure encisador, alta i corpulent. Va quedar encantat de la seva bellesa i no va poder-se resistir. Començà a xerrar amb ella amb la il·lusió de convertir-la en la seva dona.

4 comentaris:

Judith ha dit...

Què és l'amor vertader? doncs està clar que el protagonista d'avui no ho sap! Hi ha tanta gent que confon amor amb atracció, oi? encara que millor si les podem ajuntar les dues, oi?

Coses de Llàbiro ha dit...

Quina feinada al final del dia! Potser no tenia memòria, qui sap!

Anna Maria Villalonga ha dit...

El mite de Don Joan?

Yves ha dit...

@Judith: Sí, senyora, vet aquí una de les grans preguntes de la vida... què és l'amor vertader? Morirem i no ho sabrem... però mentrestant, ens deixarem estimar.

@Llàbiro: La memòria i la passió, a vegades van tan lligades, a vegades tan separades...

@Anna: Que sempre es repeteix... no? Passen els anys i els humans som tan (magistralment) senzills que sempre donem voltes al mateix...