dimarts, 30 de desembre del 2014

Relat de ninots

De bon matí agafa el seu ninot preferit. Abans de rentar-se les dents. Abans d'obrir completament els ulls. El prem amb força, han dormit ben a prop. Ella a dins del llit, ell a la tauleta de nit.
L'abraça amb força i l'acaricia. És seu, de ningú més. El vol per a ella i no desitja que ningú, mai, no el toqui ni el miri. Tants de cops que se l'endú al carrer, mai hom no l'ha vist. Viatja dins de la bossa de mà, entre els pintallavis i l'agenda. És un vehicle poc còmode, però segur. Ella moriria abans de deixar-se robar el bolso. Quan arriba a casa, el duu sempre al seu costat. A la cuina mentre elabora els seus àpats. Al lavabo mentre fa les seves necessitats. Al menjador mentre mira la televisió. Sempre junts, mentre, mentre, mentre...

I mentrestant, ell se la mira, no entén res del que fa, però segueix al seu costat. Espera algun dia poder parlar-li. Creu que algun dia ella deixarà de parlar, parlar i parlar i començarà a escoltar. Ni que sigui una sola frase, una paraula, un crit... el que sigui. Ell està convençut que finalment la relació que tenen ambdós serà més confortable. No sap la raó exacte, però  creu cegament amb aquesta idea. Res el fa pensar en un bucle etern com el que viu dia rere dia. Ans el contrari, cada matí es lleva i no dubte ni un segon: "Avui serà el dia que ella abandonarà els seus rituals i deixaré de ser el seu ninot de vodú".

1 comentari:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

l'esperança és l'últim que és perd, però em sembla que pobre ninot ho porta magre