dijous, 12 de maig del 2011

De teulades

Un gat s'ha passejat per la teulada. Era un gat negre, de nom Guepard. En Guepard ha buscat un lloc on prendre el sol. Tot sol ha saltat d'un lloc a un altre, per sobre de tubs i teules de fustes.  De les fustes, els nens de la casa en fan cases; i de les cases, els gats en fan habitatges. Hi habiten gats i ocells, els uns a dins i els altres a fora. Fóra bo que fossin amics, però no ho són. La son dels ocells és l'oportunitat dels gats. I un bon gat mai desaprofita una bona ocasió. 
Ocasionalment avui no s'han perseguit, ambdós es miren amb estima. M'estimaria que fos així sempre, però alguna cosa em fa pensar que res del que dic és real. Realment pensaria en què tot és producte de la meva imaginació. I imagino que tot és culpa d'una frustració exculpada. Però no us dono la culpa a vosaltres, lectors. Llegiu i descobriu, potser aleshores veieu més del que jo veig. Si veieu res compromès, oblideu-ho, el gat i l'ocell no existeixen. Només existirien si vosaltres voldríeu, però sembla que no teniu ganes de fer-ho. Jo faria el que fos per ajudar-vos a imaginar, però seria un gest inútil; tan poc útil com dibuixar amb tinta sobre aigua moguda. Així que moveu-vos i agiteu-vos, si voleu; i cerqueu un gat i un ocell, mireu que estiguin a sobre de la teulada i, en lloc de perseguir-se, feu que es mirin i s'estimin. Si la seva estima aconseguiu, doneu-vos per satisfets, més ningú podrà fer per vosaltres, ni savis ni mestres. Perquè la mestria del pensament només correspon a la pròpia ment. Amén.

7 comentaris:

Coses de Llàbiro ha dit...

No és fàcil que un gat i un ocell es facin amics però tot és possible.

Gemma ha dit...

Potser és màgia ó imaginació, ves a saber..... Hi ha gosos amics de gats, posem per cas, tot podria ser.

Anna Maria Villalonga ha dit...

Silvestre i Piolín.

Gemma ha dit...

En aquest món hi ha amistats de moltes menes, crec que no hi ha res impossible. Hi ha gosos i gats que es porten bé, posem per cas, i fins i tot algunes persones entre elles.

Yves ha dit...

No sé si hi havia més comentaris, però com blogger va petar...

@Gemma: només cal imaginació pqè tot rutlli, no?

Anna Maria Villalonga ha dit...

Jo havia dit que inevitablement vaig pensar en en Piolín i en Silvestre.

Judith ha dit...

perquè no es poden portar bé dos pols oposats??? aquí tenim un exemple... ;P