dilluns, 9 de maig del 2011

De correspondència

La Minna vivia a un poble bavarès. Era mare de família i vivia feliç a una casa amb jardí. Un hivern de fa bastants anys un home va trucar a la porta de casa seva. Era tard, deurien ser les sis del vespre i nevava molt. L'home buscava un lloc on passar la nit i la Minna va oferir-li sopar i dormir a casa seva després de descartar unes vint opcions alternatives. Mentre sopaven en Joan, que així es deia, es va guanyar la confiança de la bella dama que l'havia acollit; estaven sols i van menjar, beure i parlar durant moltes hores. Cada un li explicava la seva vida a l'altre, els dos semblaven molt feliços, contents de pertànyer a les seves respectives famílies i orgullosos de les seves feines -ell era escriptor i ella infermera-.
La nit va ajudar a unir els seus llavis i els seus cossos van suar tant com van poder; extasiats es van quedar adormits, l'un al costat de l'altre, nus. A mitjanit, però, en Joan va aixecar-se i va anar a l'habitació que realment li tocava. L'endemà van esmorzar plegats, com si res hagués passat, es van acomiadar i, des d'aleshores, van començar a cartejar-se. A les cartes s'explicaven les seves intimitats, tot sovint sexuals i individuals, onanismes sobre lletres. A les cartes, també, ell li deia que havia escrit poemes sobre ella, sempre rebent la mateixa resposta per part d'ella; no volia que publiqués res.
Ell la respectava tant que va acceptar i va guardar tots els poemes que parlaven d'ella. Però es va fer famós escrivint novel·les de terror i, tot sovint, va viatjar a terres alemanyes per promocionar els seus llibres. Allà es trobava amb ella, feien l'amor d'amagat i s'acomiadaven amb un breu: "t'escriuré, estimat".
Es van anar fent grans i mai van deixar d'escriure's.  I ell sempre va complir la seva promesa, mai publicaria aquells poemes íntims. Els dos enviudaren i ell emmalaltí. Finalment la mort va trucar a casa de l'escriptor i ella va rebre la notícia en forma de carta. Aquesta epístola anava dins d'un paquet, allà li anunciava que aviat moriria i que abans de fer-ho, havia volgut publicar un llibre especial. Aquest llibre estava dins  del paquet i es titulava: "Correspondència íntima germanocatalana".

7 comentaris:

Anna Maria Villalonga ha dit...

Molt bonic. Em recorda "Els ponts de Madison-County".

Judith ha dit...

oooooooooooo! quin relat més maco! Una historia molt i molt maca. A mí m'ha recordat a l'amor dels dos protagonistes de Como agua para chocolate...

Gemma ha dit...

Molt bonic avui, estic amb l'Anna, tota l'estona en venien imatges d'Els ponts.....

Yves ha dit...

Curiós, totes tres ho veieu tot molt bonic. I no creieu que ell l'ha traït just abans de morir? Seria una altra forma de veure-ho, no?
Dues cares de la mateixa moneda...

Coses de Llàbiro ha dit...

I si era un secret qui li va dir que s'havia mort?????????

Anna Maria Villalonga ha dit...

No, que ho compari amb Els Ponts no té res a veure amb veure-ho bonic. Veig bonic el teu relat, perquè ho és. Però odio Els ponts de Madison-County. De fet, com que no em va agradar gens la novel·la, ja no he vist mai la pel·lícula.
Quan deia que m'ho recordava, parlava de la novel·la.

Yves ha dit...

@Llàbiro:Revisa text i ho veuràs...

@Anna: No he vist ni llegit els ponts de Madison, però com has dit: "Molt bonic"...