dimecres, 6 d’abril del 2011

De baixada

Recorre tot el camí que pot, no té pressa; però ho fa ràpidament. Sap que, en un moment o altre, algú l'aturarà, per això no es preocupa pel temps. No necessita arribar enlloc, simplement avança i avança, sense parar. L'horitzó no està lluny, tan sols no existeix. 
Molts es preguntaran per què ho fa; quina necessitat té, quina és la seva motivació per continuar en el camí. Però a ell no li importa res d'això, no té ni causes ni objectius. És més, no té set, ni fam; ni res que tingui a veure amb la necessitat. Ell es mou per impulsos. Un, dos, tres; ja està més endavant. No s'atura davant de cap obstacle. Salta o destrueix les barreres que se li presenten. 
Com corre! -Diran-. Però que no pot parar o què? -Exclamaran-. Els plors i els udols no crearan en ell cap sentiment de pena. Ni d'alegria, val a dir-ho; perquè de sentiments no en té. És pur en el sentit que no és subjectiu.
Sí, pur. Pur com l'aigua, que brolla de l'esquerda de la muntanya i busca el seu camí, per baixar per un rierol, que ella mateixa ha construït; saltant per sobre de les roques o travessant flocs de fulles. Pur com l'aigua que no té cap objectiu. Ni el mar no ho és! Pur com l'aigua; però a diferència d'ella, a ell ningú el lloa.
Les lloances vénen quan ell se'n va, quan ell s'atura. I sempre passa. Tal dia, tal moment; ell acaba.

5 comentaris:

Gemma ha dit...

Parles de l'aire? Del vent? La tramontana?

Judith ha dit...

Al principi m'he imaginat que parlaves d'un amic que li agrada fer curses, deprés he pensat que podies parlar de tu mateix, però ara que l'he llegit dos cops suposo que el que vols explicar es que un no ho de fer una cosa per obtenir una altra a canvi... sinó simplement perquè li agradi, no?

Gemma ha dit...

Yves aquest cop no et pots quedar amb el comentari que ens dones ala raó. Mullet!!! Explica'ns el qué.

Yves ha dit...

Gemma: Pot ser, perfectament, el que proposes tu. I aquesta és la gràcia. Però com vols saber d'on em surt la inspiració... aquí va: d'un virus.

Judith: Tot és vàlid!

Coses de Llàbiro ha dit...

Tenia clar que era una cosa amb un dia de durada però no que era un virus. Finalment ens has donat una resposta!