dimarts, 17 d’abril del 2012

De kópros


De bon matí, la Carmeta i el Marc entren al bar "De Gilles"; situat molt a prop de casa seva. Com és una activitat que repeteixen cada dia, el cambrer els saluda de forma familiar. S'asseuen al mateix lloc de sempre, que tenen reservat, i mentre inicien la conversa matutina ja els posen l'esmorzar a taula. El Manel, el cambrer, porta dues safates, a cada una d'elles hi ha dos gots -plens de llet en un cas, plens de suc de préssec en l'altre-. Acompanyen les begudes dos plats, amb dos mini croissants a cada un dels dos. Per a la neteja, els serveixen dos tovallons per a cadascú. Tot això seguint un ritus singular. El cambrer arriba, ho serveix tot, ho torna a recollir, s'ho endú unes passes enrere i torna a la taula per tornar-ho a posar. Els diu "Bon dia" a cadascú d'ells i s'allunya cap a la barra on segueix treballant.
Mentre esmorzen i xerren, entra un home, no molt alt, i saluda a tothom; el Marc torna la salutació i la Carmeta també, però li afegeix un apèndix final: "Bon dia. Mal parit de merda, que et follin! Mal parit de merda, que et follin!". I segueix, com si res, menjant el croissant. 
L'home es queda sorprès; però el cambrer es disculpa a la vegada que ho fa el Marc. Així que opta per quedar-se. Quan ja està assegut, avisa al cambrer, aixecant la mà; però aquest no el veu. La Carmeta sí que observa l'acció i el crida: "Manel, aquest senyor et crida, deu voler alguna cosa... el molt cabró de merda! El molt cabró de merda!". Altre cop l'home al·lucina amb el que sent i s'aixeca indignat, però el Marc torna a reaccionar i, amb disculpes a la boca, li prega que segui altra vegada.
Durant mitja hora succeïxen accions similars. Sempre amb les mateixes reaccions per part del Marc i del cambrer. Al final, l'home paga i marxa indignat. El marit de la Carmeta ho comenta amb el Manel:
-Certament, aquest home és un fill de puta de merda. 

3 comentaris:

Quadern de mots ha dit...

Bo!!

Yves ha dit...

@Quadern de mots: Gràcies!!!!

Judith ha dit...

molt xulo aquest relat! suposo que la dona té l'enfermetat que insulta a tothom, no (no recordo com es diu). L'home del bar no té perquè saber-ho, no? potser si en Marc li expliqu´´es ell ho podria arribar a entendre.