divendres, 17 de febrer del 2012

De febre


El fum del bar amaga les cares dels presents. Ningú reconeix ningú. Però aquest és un joc que tots accepten. La Senyora Soledat beu un gintònic recolzada a la barra. El Senyor Acompanyat s'asseu al seu costat. No es pregunten els noms. Només es toquen les mans. 
La febre els puja a tots dos. Els seus cossos s'encenen i, en uns minuts, els cambrers treuen els extintors per apagar el foc que s'ha creat. Ambdós queden ruixats i plens d'escuma. Ja no porten roba i, sota la bromera blanca, només queda una fina capa de negra cendra.
-"Crec que ens hem descontrolat, estimat". -Li diu ella somrient.
-"Jo també ho crec, princesa. En poca estona tot s'ha accelerat i no ho hem pogut evitar"-. -Contesta ell amb to resignat.
Les dues mans intenten apropar-se altre cop, però el cambrer les separa i els adverteix: "Aquí no, si us plau. No tinc més extintors". Els dos amants accepten i, després de mirar-se i no veure's, s'aixequen dels tamborets. 
-"Marxem, anem a un altre lloc on els incendis no siguin perseguits...". -Deixa anar ella, mentre li  acosta la seva mà.
-"Encara no, no t'apropis, o el foc ens cremarà abans d'hora. Marxem. Sortim d'aquí i incendiem el món. Hi ha tantes coses per cremar..." -Replica ell abans de començar a caminar.
Els dos surten del local, però un per la porta del davant i l'altre per la del darrere. El fum no els ha permès veure quina agafava cadascú. 

5 comentaris:

Gemma ha dit...

Bufa!!! Dupto, el desconaixament, els arbres no ens deixen veure el bosc,els emants que perden el su interés després de la primera cremada?? Una altre cosa?

Francesc ha dit...

Estem al mes de febre...

Judith ha dit...

i no s'han plantejat anar a dins del mar????

Jordi Santamaria ha dit...

El cambrer xinès tararejava ven a la escuela de calol mentrestant...

Yves ha dit...

@Gemma: Tot el que dius podria ser, no? O potser no, però si a tu t'ha suggerit això... endavant! M'agrada, per això, el referent a la frase feta dels arbres i del bosc... en realitat és una frase que s'escau molt amb el bloc.

@Francesc: el més curt de l'any.

@Judith: Potser sí...

@Jordi: Tristament Escuela de calor ha estat notícia aquest cap de setmana. Un gran artista ens ha deixat.