dilluns, 30 de gener del 2012

D'armes


El Sergi està a l'església del centre de la ciutat.  Mentre el capellà donava missa ha entrat i ha tancat les portes, ha tret una escopeta i li ha demanat a tothom que es posés a sobre de l'altar. No hi havia molta gent, així que en pocs minuts els pelegrins han pujat i s'han situat al costat de l'orador de Déu.
Ara, el Sergi està apuntant-los i comença a parlar. Demana al reverend que se separi del grup de creients. Li pregunta per les recompenses celestials. I li exigeix uns resultats positius que no han arribat.
-On són totes les pregàries que he fet? On han anat totes les supliques a Déu? I els ulls misericordiosos de Maria? I els àngels salvadors que ens protegeixen si preguem? 
-Has de tenir fe, has de creure...- Li contesta el capellà...
-Mossèn, reverend, capellà, el que siguis... digues on està la sort de Déu? Perquè jo no l'he vist, ni la veuré... i la gent que ve a pregar-te... ja saben que tot és mentida? Ja coneixen els teus trucs per enredar-nos?- Li contesta el Sergi, amb llàgrimes als ulls.
-Estimat fill- replica el mossèn amb to cerimoniós-, calma't, i treu-te la sotana, com a mínim... treu-te-la si vols seguir amb aquesta arma a la mà...

4 comentaris:

Coses de Llàbiro ha dit...

M'agrada el gir que ha fet al final, no me l'esperava.

Gemma ha dit...

M'agradat molt avui, per la duresa del relat, per la realitat dels sentiments,per l'engoixa del que ha cregut i es desilusiona i més, si hi ha dedicat la seva vida i la dura i "hipocrita" reacció del capellà. Si es treu la sotana, podrà matar "tranquil.lament" ?

Yves ha dit...

@Llàbiro: Objectiu aconseguit, doncs...

@Gemma: Algunes sotanes amaguen moltes coses...

Anna Maria Villalonga ha dit...

Fantàstic. El comparteixo. Enhorabona.