dimecres, 20 de maig del 2015

Relat d'onades

Entre onades salvatges la barca rep els cops del destí. No saber cap a on caurà l’embarcació és, de ben segur, un dels maldecaps més importants que té el mariner. És conscient que la meitat dels seus esforços són inútils, i ben mirat l’altra meitat no ho són tan sols perquè li donen moral. Assabentar-se, però, de l’angoixosa veritat seria un cataclisme. Qui sap si, després desbrinar a on van parar tots els seus moviments forçats, voldria desfer-se dels rems i es tiraria de cap a l’aigua.
Els peixos se’l miren amb distància. A sota, el corrent és fort, però poc té a veure amb els rampells de l’oratge. Seria una opció tan vàlida com una altra, pensa un animal escamat que neda per sota el casc.
A mesura que un baixa i guanya profunditat, la foscor s’apodera de l’entorn. Veure-hi és una de les forces humanes més grans; això es pensen els humans. Per aquest motiu, metre sota metre, cap avall, les pors creixen exponencialment.

El pitjor no és no veure-hi, acaba reflexionant el mariner. És saber que fins aleshores no has pogut viure bé sense veure-hi clar.