dijous, 7 de maig del 2015

Relat de sequedat

Atrapats en un cercle polar, els dos amants decideixen tancar els ulls i sortir d’aquell infern glaçat. No es volen donar les mans, no ho volen fer fàcil. La humanitat, de sempre, s’ha instal·lat en un perpetu estadi negatiu de les coses. Si per sobre de tot valorés, qualsevol ésser humà, la positivitat dels actes, de ben segur que no es complicaria tan l’existència. Ara bé, potser aleshores no seríem uns personatges tan excèntrics i les místiques casualitats  desapareixerien.
En tot cas, tornant al moment dramàtic que viuen aquelles dues persones que no poden sortir d’aquell cercle viciós, sentim un sentiment de culpa tan aferrat a la nostra cultura que no ens queda altre remei que plorar i agenollar-nos. Ens quedem en la postura del sumís, suplicant a no se sap qui que faci no se sap què. Ho fem esperant que aquelles dues persones, que ni sabem d’on vénen ni què feien allà, se salvin i aconsegueixen eixir del fred círcol de la rutina.

La decisió dels dos humans la prenen els oients, els lectors, els espectadors. Aquests últims els empenyen fins a fer-se seves les teories d’altres. Tothom, amb força, demana que ho aconsegueixin. Però en tota funció, hi hagi o no actors, personatges, decoració, lectors, públic, o membres externs de la vida en sí, l’autèntica víctima s’asseu en el seu amagatall perdut, dins dels somnis que fugen de la inconsciència. Per a cada paraula, un somni propi menys, i un món oníric, d’altri, més.