dimecres, 13 de novembre del 2013

Relat de salvatges

Els vigilants del zoo s'han passat amb la beguda. A mitja tarda estan dormint dins les cel·les dels animals. Els peluts micos, els rabassuts ossets i les astutes guineus han tocat el dos.
La Jane i el Tom són dos goril·les que vivien al Continent Perdut. Ella passa per la perruqueria canina, es depila tota i es posa el barret del veterinari. "Ei, Tom, mira què guapa vaig, passa't al costat salvatge i fes com els humans". Ell camina recte i fuma una cigarreta, li toca el cul i beu xampú de cabells. "Ei, Jane, fes una calada i passa't al costat salvatge, fes com els humans".
De dins d'una cova van portar dos óssos anomenats Bibi i Claine. Van tardar en adaptar-se, però ara ja fa molts anys que no sortien de la garjola. Passen l'estona drogant-se amb antibiòtics i antiinflamatoris, ja fa estona que no hi veuen bé. Ell es posa unes ulleres de sol que troba en un calaix. "Ei, Bibi, prova de veure-hi clar, passa't al costat salvatge, fes com els humans". Ella es penja d'una barra i es refrega els genitals. "Ei Claine, prova de llepar l'acer amb la llengua, passa't al costat salvatge, fes com els humans".
Del mig del bosc van raptar un parell de guineus ara ja farà molts anys, ella es diu Jackie, ell James. Les van tancar i les van educar. Ensinistrades domèsticament, mengen amb tranquil·litat mentre fugen de la gàbia. Ella es pentina amb laca industrial i ensuma adhesiu per col·locar-se bé. "Ei, James, olora el perfum de la primavera, passa't al costat salvatge, fes com els humans". Ell es menja una rata morta de laboratori, escura fins l'últim os. "Ei, Jackie, no vols un tros de carn? Passa't al costat salvatge, fes com els humans".

1 comentari:

Judith ha dit...

Per desgràcia els humans tendim a ensenyar els punts més negatius de la nostra espècie...