dijous, 28 de febrer del 2013

Relat d'enganyar

-Si tu m'enganyes a mi, jo t'enganyo a tu. Nosaltres ens enganyem, ells saben que ens enganyem. Tothom s'enganya si tu t'enganyes. Ells no saben que s'enganyen. Nosaltres ens enganyem quan pensem que ells saben que m'enganyo. 
L'engany és el tipus de relació més habitual entre els éssers humans. Els animals no s'enganyen, els vegetals no s'enganyen, els humans sempre s'enganyen. I ens enganyem a nosaltres mateixos?
El professor mira els ulls blaus de l'alumna rossa, que l'escolta amb molta atenció i un posat molt seriós. De cop i volta, ella alça el braç i pren la paraula.
-Professor, les seves classes són interessants. Prova d'explicar-nos les relacions humanes. Intenta que aprenguem com la gent se socialitza. Ho agraeixo, de veritat, és el que venim buscant la majoria dels alumnes. Però no sabem perquè s'encaparra en oferir un discurs tan lluny del seu ideal. Creu que parlant de l'engany ens podrà enganyar? Creu que no sabem que es posa calent quan ens parla de l'escalfor de la gent? Creu que no sabem el seu objectiu? És penós que ens prengui per estúpids, si està calent, toquis abans de la classe.

1 comentari:

Gemma ha dit...

Toma clatellada! L'enganyador disfressat, ha estat descobert.